VEEL GESTELDE VRAGEN
Onze producten
Welke bieren maken deel uit van de Jupiler familie?

Onze liefde en vakmanschap proef je in elke druppel. Omdat we graag iedereen hiervan laten proeven, heeft Jupiler heel wat verschillende bieren gebrouwen. Zo kan jong en oud met volle teugen genieten.

Ontdek ons gamma :

jupiler
ONBERISPELIJK VAKMANSCHAP
Jupiler is het N°1 bier in België, het land der bieren. De bitterzachte pils wordt gebrouwen met de beste ingrediënten (mout, maïs, water, hop en gist), volgens een onberispelijk vakmanschap. Van Jupiler kun je genieten op elk moment, dankzij zijn fris karakter, vlotte verteerbaarheid en toegankelijke smaak. De constante, uitzonderlijke kwaliteit van het bier blijft ook vandaag gewaarborgd in de brouwerij van Jupille. De ideale schenktemperatuur voor Jupiler (alcoholpercentage 5,2%) bedraagt 3°C en in het typische ribbeltjesglas is een ultieme smaakervaring verzekerd!
Meer info over het product

jupiler-blue
100% JUPILER, 3,3% ALCOHOL.
Een perfect gekoeld pintje, met de verfrissende smaak van een bitterzachte Jupiler en wat minder alcohol. Dat is Jupiler Blue. Bevat slechts 3,3% alcohol. Het verklaart het grote succes bij de Belgische en Nederlandse consumenten. Die genieten graag met mate.
Meer info over het product

jupiler-00
JUPILER 0,0% - 0% ALCOHOL, 100% BIER
Ontdek Jupiler 0,0%, de alcoholvrije Jupiler. Jupiler 0,0% heeft de verfrissende smaak van echt bier. Jupiler 0,0% dankt deze smaak aan een uniek brouwproces op basis van de karakteristieke ingrediënten van Jupiler. In tegenstelling tot vele andere alcoholvrije bieren, wordt Jupiler 0,0% eerst volledig gegist en dan gede-alcoholiseerd. Zo komen we tot een Jupiler met 0,0% alcohol en een heerlijke biersmaak. Nu kan je op elk moment van een verfrissende Jupiler genieten. Santé!
Meer info over het product

Waar kan ik informatie vinden over de samenstelling van jullie bier?

Deze informatie kun je vinden op www.tapintoyourbeer.com

Zitten er gluten in jullie producten ?

Voor al onze bieren gebruiken we gerst of gerstemout als grondstof, voor sommige bieren gebruiken we tarwe (bv. witbieren). Beide grondstoffen bevatten gluten. In tarwe zitten er wel meer gluten dan in gerst. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde waarden voor gluten in onze bieren met gerst of gerstemout schommelen rond de 20 ppm. Tarwe houdende bieren zitten nog onder de 80 ppm. Gluten worden aangegeven op onze etiketten door de gebruikte glutenhoudende (mout of tarwe) grondstof weer te geven. Onze bieren bevatten gluten, maar het glutengehalte is laag.

Sponsoring en gadgets
Is het mogelijk om Jupiler items zoals glazen te kopen?

Je kunt hiervoor een kijkje nemen op www.hopt.nl

Is het mogelijk om Jupiler gadgets te ontvangen?

Stuur je verzoek gerust naar onze consumenten service, via: https://contactus.ab-inbev.com/nl

Kan ik mijn evenement laten sponsoren?

We ontvangen als bedrijf dagelijks tientallen verzoeken voor sponsoring. Hoewel deze op onze sympathie kunnen rekenen, kunnen we onmogelijk op al deze aanvragen ingaan. Daarom hanteren we een strikt sponsorbeleid. Wij richten ons hierbij vooral op grote sport en muziekevenementen. Wij vinden het erg belangrijk dat mensen op een verantwoorde manier van onze producten genieten. Evenementen die gericht zijn op minderjarigen, komen daarom niet in aanmerking voor sponsoring. Sponsoraanvragen die passen binnen ons beleid kunnen ofwel worden ingediend via het contactformulier op onze website www.horecasupport.nl

Let op: Sponsoraanvragen moeten 3 tot 6 maanden voor de geplande activiteit worden aangevraagd.

Brouwerijen
Is het mogelijk om de Jupiler brouwerij te bezoeken?

De brouwerij in Jupille is niet toegankelijk voor publiek.

Hertog Jan (ook onderdeel van AB InBev) heeft wel de mogelijkheid. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op: https://www.hertogjan.nl/brouwerij/

Mocht je graag de AB InBev brouwerijen van Stella Artois of Hoegaarden in België bezoeken, dan kun je een boeking maken via https://www.breweryvisits.com/

Werken bij Jupiler
Hoe kan ik solliciteren op een baan bij Jupiler?

Voor de huidige open posities binnen AB InBev (waar Jupiler onderdeel van is) kun je kijken op https://europecareers.ab-inbev.com/nl/locations/netherlands

Daarnaast kun je hier een open sollicitatie indienen: https://abinbev.avature.net/eutalent

Ik ben student en maak een opdracht over Jupiler of AB InBev. Kunnen jullie mij helpen?

Wij ontvangen dagelijks veel aanvragen van studenten met betrekking tot schoolopdrachten over ons bedrijf. Wij kunnen niet voldoende tijd vrijmaken om al deze aanvragen persoonlijk te beantwoorden en kiezen ervoor om ons volledig te focussen op de mensen die een stage volgen bij ons bedrijf.

Je kunt veel informatie terugvinden op onze websites:

Ik ben student en wil graag stage lopen bij Jupiler of AB InBev. Is dat mogelijk?

Dit is zeker mogelijk. Je dient hiervoor je motivatiebrief en CV te sturen naar NL PeopleNL.stagiaire@ab-inbev.com

Klanten & Horeca
Ik heb een horeca aangelegenheid en ben klant. Ik zou graag in contact komen met een vertegenwoordiger of heb een vraag over een bestelling. Hoe kom ik in contact?

In dat geval dien je contact op te nemen via klantenservice.horeca@ab-inbev.com of 076-5253800.

Daarnaast vind je op www.horecasupport.nl allerlei interessante informatie voor de horeca.

Ik heb een horeca aangelegenheid en wil graag klant worden of meer informatie ontvangen. Hoe kom ik in contact?

In dat geval dien je contact op te nemen via csc.ontrade.nl@ab-inbev.com of 076-5253800.

Daarnaast vind je op www.horecasupport.nl allerlei interessante informatie voor de horeca.

Ik wil bier exporteren naar het buitenland. Wat is hiervoor het juiste contact?

In dat geval dien je contact op te nemen via abiiconsumerservices@ab-inbev.com.

I would like to export beer to another country. What is the right point of contact?

In that case you can reach us via abiiconsumerservices@ab-inbev.com.

Een betere wereld
Meer weten over ons programma voor een Betere Wereld ?

Naast de verbintenis om de beste brouwerij in een betere wereld te zijn, is AB InBev (waar Jupiler onderdeel van is) leider in de brouwerijsector op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Onze inspanningen in het belang van een Betere Wereld zijn gebaseerd op drie pijlers:

 • Het promoten van verantwoorde consumptie.
 • De bescherming van het milieu.
 • Het beschermen van de gemeenschappen waarin we leven en werken.

Wat doen jullie ter promotie van een verantwoord consumptiepatroon?

AB InBev (waar Jupiler onderdeel van is) hecht veel belang aan een verantwoorde consumptie van haar producten. Wij zijn van mening dat bier, mits op verantwoorde wijze gedronken, perfect past bij een gezonde levensstijl. Overal ter wereld ontwikkelen en implementeren we verscheidene programma’s om een verantwoorde consumptie te promoten, waarbij we nauw samenwerken met de autoriteiten en maatschappelijke organisaties. Voor meer info:
https://ab-inbev.nl/verantwoord-drinken

Wat doen jullie voor het milieu?

Als leider in de brouwerijsector op vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen, willen we ons inzetten om mensen samen te brengen voor een betere wereld met verschillende initiatieven.
Dit zijn onze doestellingen voor duurzame ontwikkelingen tegen 2025:
- Slimme landbouw: 100% van onze producenten zijn gekwalificeerd, verbonden en financieel onafhankelijk

- Waterbeheer: 100% van onze gemeenschappen zijn gesitueerd in zeer gevoelige gebieden, de toegang tot water en waterkwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd.

- Circulaire economie toegepast op verpakkingen: 100% van onze producten zal worden verpakt in geconsumeerde verpakking, die hoofdzakelijk wordt gerecycleerd.

- Klimaatactie: 100% van de elektriciteit die we aankopen komt uit hernieuwbare bronnen en we verminderen de koolstofemissies met 25% in onze hele waardeketen.

Varia
In welke supermarkten kan ik Jupiler vinden?

Je kunt in onze bieren in de meeste supermarkten vinden, bijvoorbeeld bij Albert Heijn en Jumbo:

Als jouw supermarkt het product niet in hun assortiment heeft op het moment, dan kun je bij de servicebalie om informatie vragen of eventueel een bestelling doen.

Ik zou graag meer weten over de geschiedenis van Jupiler, kunnen jullie me hiermee helpen?

Jupiler is het best verkopende bier in België, het "land van het bier". De bitterzoete pils wordt gebrouwen met de beste ingrediënten (mout, maïs, water, hop en gist), volgens een onberispelijk vakmanschap. Van Jupiler kun je genieten op elk moment, dankzij zijn frisse karakter, vlotte verteerbaarheid en toegankelijke smaak. De constante, uitzonderlijke kwaliteit van het bier blijft ook vandaag gewaarborgd in de brouwerij van Jupille. De ideale schenktemperatuur voor Jupiler bedraagt 3°C en in het typische ribbeltjesglas is de ultieme smaakervaring verzekerd!

De oorsprong van Jupiler ligt in 1853. In dat jaar werd in Jupille (België) brouwerij Piedboeuf opgericht. De eerste Jupiler kwam in 1950 op de markt, onder de naam ‘Jupiler Urtyp’. In 1966 werd ‘Jupiler 5’ gelanceerd: een verfrissend pils met 5% alcohol. Later verdween de ‘5’ uit de naam. Tegenwoordig is Jupiler het best verkochte en meest populaire pils van België.

Geschiedenis van Jupiler:

 • 1853: Oprichting brouwerij Piedboeuf in Jupille-sur-Meuse
 • 1853: Jean Théodore Piedboeuf brouwt voor het eerst bier en laat dit rijpen in de voormalige wijnkelders van een oud kasteeltje.
 • 1930: Piedboeuf wordt de grootste brouwerij van Luik en Oost-België
 • 1950: Jupiler Urtyp wordt gecreëerd ➜ populariteit van de Jupille-bieren schiet omhoog
 • 1966: Jupiler 5 wordt gecreëerd, na een paar jaar wordt de 5 weggelaten ➜ Jupiler is geboren
 • 2006: Lancering Jupiler Blue
 • 2016: Lancering Jupiler Blue Lemon & Lime
 • 2017: Lancering Jupiler 0,0%

Ik wil graag een logo/afbeelding gebruiken van Jupiler, mag dat?

We vinden het geen probleem als je ons logo wilt gebruiken voor persoonlijke, niet commerciële doeleinden. Je vindt logo's en packshots van Jupiler via deze link: https://www.horecasupport.nl/downloadcentrum/?brand=jupiler#logos